Personal

Lokalvårdare, snickare, vaktmästare och receptionister, det är några av Hotelljourens många anställda. Gemensamt för dem alla är engagemanget och omsorgen om gästerna. En handfull av personerna presenteras i korthet här. Om du vill veta mer är du välkommen att höra av dig!

Charlotta är utbildad socionom och var en av dem som startade Hotelljouren. Hon har studerat
u-landskunskap, och tillbringade flera månader i Östafrika för att bättre förstå de förhållanden som många klienter kommer ifrån. När Charlotta senare läste socialantropologi på universitetet fick hon
också en mer teoretisk inblick i integrationsprocessen. De samlade erfarenheterna har
hon stor nytta av i arbetet på Hotelljouren.

Hernan började på Hotelljouren som sommarvikarie när han var 15 år. Idag är han 37 år och operativ chef för alla fyra anläggningarna. Han har studerat ekonomi, bokföring och juridik, men är minst lika duktig på att möta och hjälpa människor. Det senare är en styrka som han bland annat har haft nytta av på Hotelljouren,
men också i sina tidigare jobb som personlig assistent, i äldrevården och som boendestödjare
för personer med fysiska och psykiska funktionshinder.

Maria är briljant, inte minst i mycket svåra situationer. Hon är utbildad undersköterska och har även arbetat på förskola, som personlig assistent och på gruppboende för personer med utvecklingsstörning.  Hon är bra på allt från konflikthantering till första hjälpen för små barn och är en av dem som har varit med längst.

Victoria efter en lång tid hos oss är hon numera receptionsansvarig. Som utbildad samtalsterapeut gör hon sitt yttersta för att Hotelljourens gäster ska trivas och känna sig trygga. Hon är varm, omtänksam och tar sig alltid tid om någon vill prata.

Katarina är undersköterska och utbildar sig till Alkohol- och drogterapeut. Hon är proffs på konflikthantering och ansvarar för Hotelljourens många barnaktiviteter. Hon engagerar sig mycket i barnen och att skapa en lekfull och trygg miljö för dem.

Pamela tar emot dig i receptionen i Vårberg. Hon har utbildning inom allt från psykologi och teologi till retorik. Pamela kan konsten att lyssna och vet hur viktigt det är att möta människor på rätt sätt. Med sig i bagaget har hon förutom volontärarbete för Stadsmissionen även den treåriga utbildningen Sociallinjen från Stadsmissionens Folkhögskola.

Luis har arbetat både som städare och nattvakt på Hotelljouren, men nu är det i receptionen som du träffar honom. Han är sympatisk, skojfrisk och har en stor portion förståelse för människors olikheter. Han har gått kurser om Hot och våld, Första hjälpen och Psykisk ohälsa.

Armando har efter många år hos oss som boendestödjare nu övergått till att ansvara för fakturering och ekonomi och han är även vår IT- och Brandskyddsansvarig. Armando är alltid redo att rycka in där det behövs med sin lugna och trygga personlighet. Även han har genomgått kurser i Ledarskap, Hot och våld och Psykisk ohälsa.

Paulina är med sin långa erfarenhet skicklig på att bemöta våra boende och deras behov. I arbetet har hon stor nytta av sin mångkulturella bakgrund. Hennes föräldrar är från Chile, hon är uppvuxen i Rinkeby och har vänner från hela världen. Ja, och så pratar hon flytande svenska, engelska och spanska.

Paola ansvarar för vår bosökartjänst, med sin positiva personlighet hjälper hon gärna till med andra administrativa saker så som exempel att får en plats på förskola eller att ringa viktiga samtal.

Sameen är senaste tillskottet till personalgruppen, alltid villig att lösa våra gästers problem och tar tag i saker som uppstår. Talar svenska, engelska och urdu (Pakistan).

Material på denna webbplats får inte användas utan tillstånd från Hotelljouren