Om oss

Om oss

Du som är socialsekreterare kan erbjuda Hotelljourens tillfälliga boende till både enskilda och familjer. Verksamheten startade 1996 och finns nu på fyra platser i Stockholm: Kungens Kurva, Axelsberg, Vårberg och Hässelby Strand. Hotellen skiljer sig en aning åt, men har mycket gemensamt.

Personalen – på alla våra hotell – är engagerade och har stor förståelse för människor i utsatta situationer. Vi har god kontakt med samtliga boende och värdefull kunskap om exempelvis olika kulturer. Vi vet hur vi kan stötta en kvinna som har utsatts för våld. Och vi ger barnen utrymme att vara just barn. Det är några exempel.

Så mycket mer än ett tryggt boende
Hotelljouren är inte bara ett tryggt boende. Här ser vi till varje individs unika behov och bryr oss om alla oavsett bakgrund. Vi tar oss tid att prata, hjälper till med läxläsning, stöttar i bostadssökandet och ordnar fester eller filmkvällar för barnen.

För säkerhets skull
Alla våra boende ska känna sig trygga och säkra, en övertygelse som vi bär med oss i allt vi gör. Därför har vi ständig uppsikt och koll på vilka som kommer och går. Därför besöker vi gästerna minst en gång i veckan. Och därför är det bara de boende som har nycklar till just sin korridor.

Kungens Kurva
Här ligger vårt största boende med allt från enkelrum till plats för stora familjer. De gemensamma utrymmena lockar till mängder av aktiviteter och här finns personal dygnet runt.

Axelsberg
Detta är ett handikappanpassat boende i lugna omgivningar, med 48 trevliga rum och personal dygnet runt.

Vårberg
I Vårberg trivs våra mest självständiga gäster, i rymliga lägenheter med antingen terrass eller balkong. Personal finns på plats under kontorstid.

Hässelby Strand

Med vårt nyaste hotell i Hässelby Strand erbjuder vi 20 familjerum. Personalen finns på plats under kontorstid och boendet passar därför bra för våra mest självständiga gäster. Här finns även kameraövervakning samt nattvakt.

 

IMG_7340-500IMG_2938-500

IMG_3160-500IMG_0882-500

Material på denna webbplats får inte användas utan tillstånd från Hotelljouren